Privacy Policy
 / Restauranter

Restauranter i Corbieres og Languedoc

Vin fra Corbieres

Det er mange restauranter å velge mellom, og vi nevner her noen av dem, som vi selv har besøkt. Bordbestilling er viktig!!!

Auberge du Vieux Puits 
 
Tre stjerner i Michelin og den beste restaurant i området Corbieres, Narbonne, Carcassonne, Perpignan, ja kort sagt i hele Languedoc!
 
Hvis du elsker god mat og vin, så er det ikke noen finere restaurant i Sør-Frankrike! 3-stjerners Michelin-restauranten Auberge du Vieux Puits drives av den berømte franske kokk Gilles Goujon. Maten, servicen, vinen, osten. . . alt er utmerket!

Det må være den mest avsidesliggende beliggenhet for en 3-stjerners Michelin-restaurant. Du navigerer deg frem gjennom det naturskjønne landskapet i Corbieres til du kommer frem til den lille landsbyen Fontjoncouse, og her finner du, via en liten sidegate, frem til restauranten. Du føler nesten at du fortjener et godt måltid bare fordi du fant frem til restauranten. Men når du er kommet trygt frem og får satt deg ned kan du nyte en herlig utsikt og den vakre naturen!

Michelin definerer sin 3–stjerners rating som "utmerket mat, verdt en omvei" - og den beskrivelse kan godt oppsummere Auberge du Vieux Puits.

Du får din egen servitør som forklarer hver rett og hjelper deg med vinvalget. Kokken selv kommer også ut å ønske deg velkommen og takker for at du kom. Det serveres et par forskjellige menyer med 6-7 retter(eller 8 eller 9, kom ut av telling). Hver rett er fantastisk. Husk at måltidet naturligvis også består av en runde med ost, så spar litt plass til vognen (på størrelse med en middels stor familiebil) rulles bort til bordet og den meget kunnskapsrike oste-servitøren guider deg gjennom de ca. 40 forskjellige sorter man har valgt å presentere.

Det er vel unødvendig å nevne at prisnivået er relativt høyt, men dog et godt stykke under 3-stjerners restauranter i Paris. Ta en titt på hjemmesiden og husk å bestille bord i god tid!

Hjemmeside: http://aubergeduvieuxpuits.fr/

 
 
Le Parc Franck Putelat
 
Bocuse d'Or er verdens uoffisielle VM for kokker. I 2003 tok Charles Tjessem den hederskronede tittel hjem til Norge. Kun ett poeng skilte Charles og den franske kokken Franck Putelat. Aldri tidligere har avstanden mellom to finalister vært så liten.

I Carcassonne kan du besøke Restaurant Le Parc hvor eier og kjøkkensjef er nettopp sølvmedaljevinner Franck Putelat, som sørger for at mat og drikke er i verdensklasse.

Le Parc har to stjerner i Michelin og har en perfekt beliggenhet like nedenfor borgen i Carcassonne.
 
Vi anbefaler lunch, tre-fire retter inkl. et glass vin til 35 Euro.
 
 
 
 
Chateau de Jau
 
For oss er et besøk på vinslottet Chateau de Jau en tradisjon hver sommer! Vinslottet har en godt besøkt restaurant som ligger plassert på slottets gårdsplass.

Restauranten på Chateau de Jau tilbyr en fast meny, som har vært den samme gjennom de siste 35 år (urte-oliven brød , tomat brød med lokal spekeskinke, grillet hjemmelaget pølse, grillede lammekoteletter, Roquefort ost, iskrem).

Viner fra Chateau de Jau blir servert til hver rett, og etter at glassene er fylt opp lar man flaskene stå på bordet, så man selv kan sørge for påfyll hvis man ønsker det.

Prisnivået er rimelig, 37 Euro(2012) for menyen inkl. viner!

Besøk også gårdens kunstutstilling hvor man hvert år presenterer en ny kustner.

 
 
 
Club de plage Estelle De Mar
 
Vår stamrestaurant når vi kjører til stranden i Canet Plage!
 
Vi parkerer bilen og tilbringer hele dagen på "Club'en", som foruten restauranten har solstoler til leie, et fint lounge område, lekeplass for barna og serviceminded personale!
 
 
 
 
Petit Chateau | Høstvej 28, 2920 Charlottenlund - Danmark | Tlf.: +45 3699 0668